Mikrofon sende..

Ock

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen askerlerimiz için  okulumuzda düzenlenen bayrak töreni öncesinde  öğrencilerimiz ile birlikte askerlerimize saygı duruşunda bulunduk.Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar dileriz. Milletimizin başı sağolsun.

Ock

Yunus Emre İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Demet Eroğlu tarafından başlatılan aile katılım etkinliği, sorumluluk temelli market alışveriş projesini, veliler ve öğrencileriyle birlikte yürütmeye devam ediyor. Proje kapsamında veliler aktif katılımdan ve çocuklarıyla nitelikli vakit geçirmekten memnun olduklarını, çocukların da aşama aşama eğlenerek öğrenmekten keyif aldıkları belirtildi.

Ock

Dönem sonu eğitim faaliyeti kapsamında en çok sevdikleri objeleri getiren öğrencilerimiz arkadaşlarıyla düşüncelerini paylaştılar.

Okul Öncesi Sınıflarımızın Hazırladığı Afişler

Ara

Rehberlik servisimiz tarafından 1.sınıf öğrencilerimize Kiko ve El hikayesi aracılığı ile vücudumuzdaki özel bölgelerimiz hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Kötü dokunuşla karşılaştıklarında göstermeleri gereken tepkilerin de anlatıldığı çalışmaları öğrencilerimizin ilgi ile takip ettiği görülmüştür.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu “UYGARLIK YOLUNDA 100. YIL” temalı resim sergisinde öğrencilerimizin eserleri de vardı. Tebrik ederiz.

Ara

Rehberlik servisimiz tarafından 1.sınıf öğrencilerimize verimli ders çalışma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır

Ara

Rehberlik servisimiz tarafından anasınıfı öğrencilerimize sorun çözme yöntemleri ve hayır deme becerisi konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

Okulumuzda rehber öğretmenimiz Buket SEVİNÇ CAN tarafından yürütülmekte olan “Nezaket Benimle Başlar” Projesi ile çocukların sosyal iletişimlerinde saygılı, hoşgörülü, düşünceli ve nazik davranma becerilerinin gelişmesi, öğrenciler arasında akran kabulünün artması, akran zorbalığının önlenmesi, iletişim becerilerinin güçlenmesi, sosyal etkileşimlerinde değer, saygı ve empati kavramlarını benimsemeleri hedeflenmektedir. Proje kapsamında “Kelebek Etkisi” ve “Sihirli Kelimeler Şapkası” etkinlikleri ile öğrencilerin nezaket farkındalığının gelişmesi hedeflenirken; “Sihirli Kelimeler Koridoru”, “30 Günlük Nezaket Yolculuğum”, “Mesajınız Var”, “’Nezaket’i Bulmaca” ve “Nezaket Elçisi” uygulamaları ile de çocukların nezaket davranışlarına teşvik edilmesi ve davranışın pekiştirilmesi sağlanmıştır. 100 öğrenciden oluşan örneklem gruba, proje çalışmaları öncesinde ve sonrasında ön test-son test olarak “Nezaket Farkındalığı Değerlendirme Formu” uygulanmıştır. Ön test- son test verileri karşılaştırıldığında, öğrencilerin nezaket farkındalığının %35 arttığı ve sosyal iletişimlerinde nezaket davranışlarına daha fazla yer verdikleri sonucuna ulaşılmıştır. Bu sonuç doğrultusunda, projenin çocuklar üzerinde hayat boyu yarar sağlayacak olan sosyal becerilerinin gelişmesinde önemli bir etkiye sahip olduğu düşünülmektedir.

YERLİ MALI YURDUN MALI

Okulumuz 2/F sınıfı öğrencileri aileleriyle birlikte hazırladıkları kostümleriyle şiirler okuyup Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftasını neşeyle kutladılar. Tutumlu olamanın , israftan kaçınmanın ,Türk mallarını kullanmanın önemini etkinliklerle dile getirdiler.Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz..

Ara

Okulumuz 4-E sınıfı "0 Atık Eğitim Projesi kapsamında önce "Bir Tişörtün Yaşam Hikayesi" eğitici filmini izlediler,sonra da eski tişörtlerden çanta yapımı etkinliği gerçeklestirdiler.Değerli öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

4.Sınıflarımızın hazırladığı 15 Temmuz Gazetesi.....

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ,Başarılr diliyoruz.