Ara

Rehberlik Servisimiz tarafından ÖZ DİSİPLİN konulu kasım ayı aile eğitimimiz velilerimizin katılımı ile gerçekleşti. Öz disiplin kazanma basamakları, yararları konusunda bilgilendirme yapılan seminer yazılı ve görsel materyalle ile desteklenmiştir. Katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Büyük Atatürk! Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.Hazırlanan programda emeği geçen Değerli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Rehber öğretmenimiz tarafından 1.sınıf öğrencilerimizle ZOR BALIK hikayesi eşliğinde zorbaca davranışlar ve arkadaşlık hakkında değerlendirmeler yapılmıştır. Grupça yapılan boyama etkinlikleri ile arkadaşlık kavramı üzerinde durulmuştur.

Kas

Rehberlik Servisimiz tarafından velilerimize "Çocuklarda Özgüven Geliştirme" konusunda bilgilendirme yapıldı. Katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Akciğer kanseri, gerek dünyada gerekse ülkemizde kanser kaynaklı ölümlerin en yaygın nedenidir. Ülkemizde erkeklerde trakea, bronş ve akciğer kanseri en sık izlenen kanserler içerisinde ilk sırada yer alırken, kadınlarda en sık görülen 4. kanser türü olmuştur. Erkeklerde tütün ve tütün ürünlerine bağlı kanserler arasında tütün kullanımına atfedilen vaka sayısı 16 bin 781 olarak tahmin edilmekte olup tütüne bağlı kanserler özellikle erkeklerde önemini korumaya devam etmektedir.

Hastalığın Türkiye’de tanı alma medyan yaşı 64 olup 40 yaş altı bireylerde daha nadir olarak rastlanılmaktadır. Yine söz konusu hastalık genellikle ileri evrelerde teşhis edilmektedir. Ülkemizde vakaların %15,4’si lokalize evrede saptanmışken %28’i bölgesel, %56,5’i ise uzak yayılım grubunu oluşturmaktadır. Pek çok popülasyon için bu kanser türünün %80’inde sorumlu etken tütün kullanımıdır. Nitekim tütün tüketimindeki azalmayla akciğer kanseri görülme sıklığı da azalmaktadır. Akciğer kanserinin diğer nedenleri arasında mesleki (asbest, ağır metaller) ve çevresel risk faktörlerine maruziyet (pasif içicilik, radon) yer almaktadır. Toplumsal ve bireysel farkındalık ile akciğer kanseri sıklığının azaltılabileceği unutulmamalıdır.

Henüz etkin bir tarama yöntemi bulunmuyor olsa da tütün kontrolünün akciğer kanserine karşı mücadelenin en temel ve en etkin aracı olduğu bilinmektedir. Ulusal Tütün Kontrol Programı ile toplumdaki tüm bireylerin, tütün ürünlerinin sağlık, ekonomik, çevresel ve sosyal zararlarından korunması hedeflenmektedir.

“KANSERE DEĞİL, HAYATA ŞANS VERİN.”

Kas

Ülkemizde her yıl LÖSEV’ in öncülüğünde Kasım Ayının ilk haftası “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” olarak anılmakta ve Milli Eğitim Bakanlığınca özel haftalar kapsamına alınmaktadır.
LÖSEV, bu hafta kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmakta, çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek; onlara olan destekleri arttırabilme amacıyla ülke genelinde farkındalık yaratma ve kanserden korunma bilinci oluşturma çalışmaları gerçekleştirmektedir.
Önemi ve anlamı büyük 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası içerisinde yer alan 8 Kasım, aynı zamanda LÖSEV'in kuruluş günüdür.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılı Kutlu olsun... Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Panolarımızı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.

Ekm

Okulumuz da Deprem Tatbikatı yaptık ve kısa sürede öğrencilerimizi toplanma. alanına aldık. Sivil Savunma Kulübü Öğretmenimiz Gürkan BAYRAK 'a ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Ekm

2-E sınıfı öğrencileri sınıf öğretmeni Sinem S. Keskin rehberliğinde tohum hazinesi projesini başlattılar.

Öğrenciler beslenme saatinde yedikleri meyvelerin çekirdeklerini bir ay boyunca kendi isimlerine ait poşetlerde biriktirecekler. Ay sonunda en çok çekirdek toplayan öğrenci ödüllendirilecek.

Toplanan çekirdekler tohum topu haline getirildikten sonra bahar aylarında okul bahçesine hep birlikte ekilecek.

Bu proje ile çocukların daha sağlıklı beslenmesi ve edindikleri sorumluluk bilincinin güzel sonuçlarını hep birlikte görmeleri sağlanmış olacak.Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ederiz..

Ekm

Rehber öğretmenimiz tarafından 4.sınıf öğrencilerimize “verimli ders çalışma yöntemleri” konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerimizin verimli ders çalışma yöntemleri kontrol listesi ile kendilerini değerlendirmesi sağlanarak daha sonra başarıyı elde etme yolları hakkında  bilgilendirme yapılmıştır.Değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

Okulumuz rehber öğretmeni Buket SEVİNÇ CAN, tarafından okulumuza davet edilen Diyetisyen Aslı ÖZKAN SARCAN "Okul Döneminde Sağlıklı Beslenme" konusunda veli semineri gerçekleştirmiştir. Seminer bitiminde Diyetisyen Aslı ÖZKAN SARCAN ve Diyetisyen Sena TEKER, velilerimizin sorularını cevaplamıştır. Okul müdür yardımcısı Nuray KARAGÖZ tarafından çiçek takdiminde bulunulmuştur. Sayın Aslı ÖZKAN SARCAN'a, Sena TEKER'e ve katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Rehberlik Servisimiz tarafından velilerimize okul başarısında ailenin rolü, verimli ders çalışma yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı.Kendilerine teşekkür ediyoruz.