Haz

MATEMATİK VE KODLAMA  1-E Sınıfı öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri Sinem S.KESKİN rehberliğinde Projelerinin 2.Hafta etkinligi için  matematigi kodlama ile birleştirerek boyama çalışması yaptilar.

Haz

2023-2024 eğitim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere okulumuza ait özel hedefleri belirlemek amacıyla Rehberlik İhtiyacını Belirleme Anketleri (RİBA) öğrenci-veli-öğretmen özelinde yapılmış ve çalışma yapılabilecek hedef grupları belirlenmiştir. Sonuçlara göre VELİLERİMİZİN anketi sonucunda "KENDİNİ KORUMAK İÇİN "HAYIR" DİYEBİLMEYİ ÖĞRENME ve VERİMLİ DERS ÇALIŞMAYI ÖĞRENME" maddeleri öne çıkmıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri planlamasında bu maddeler dikkate alınacaktır.

Haz

2023-2024 eğitim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere okulumuza ait özel hedefleri belirlemek amacıyla Rehberlik İhtiyacını Belirleme Anketleri (RİBA) öğrenci-veli-öğretmen özelinde yapılmış ve çalışma yapılabilecek hedef grupları belirlenmiştir. Sonuçlara göre ÖĞRETMENLERİMİZİN anketi sonucunda "SORUN ÇÖZME BECERİLERİNİ ÖĞRENME ve İLİŞKİLERİNDE KİŞİSEL SINIRI KORUMA maddeleri öne çıkmıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri planlamasında bu maddeler dikkate alınacaktır.

Haz

2023-2024 eğitim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere okulumuza ait özel hedefleri belirlemek amacıyla Rehberlik İhtiyacını Belirleme Anketleri (RİBA) öğrenci-veli-öğretmen özelinde yapılmış ve çalışma yapılabilecek hedef grupları belirlenmiştir. Sonuçlara göre ÖĞRENCİLERİMİZİN anketi sonucunda "AKADEMİK ÖZYETERLİLİK ve VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ" hedefleri öne çıkmıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri planlamasında bu maddeler dikkate alınacaktır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TANITIMI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YIL SONU RAPORU

YUNUS EMRE İLKOKULU 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde Okul Sağlığı Planı çerçevesinde okulumuzda aşağıdaki çalışmalar yapılmıştır.

·         Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Okul Çağı Çocuklarda İşitme Tarama Programı kapsamında 29.03.2023 tarihinde 1. Sınıf öğrencilerimize(121 öğrenci) yönelik İşitme Tarama yapılmıştır.

·         Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında 24.03.2023 tarihinde Dt. D. Cansu ŞAHİN ve Dt. Ozan  BEYDEN tarafından okulumuzda 630 öğrenciye Ağız Diş Sağlığı farkındalık eğitimi verilmiştir.

·         Çorlu Vatan Hastanesince görevlendirilen Diyetisyen Ezgi UZUN  tarafından öğrencilerimize yönelik “Sağlıklı Yaşam” semineri verilmiştir.

·         Okul Rehberlik Öğretmeni Niymey GÜRLER  tarafından velilerimize yönelik Teknoloji Bağımlılığı Semineri verilmiştir.

·         Okul Rehberlik Öğretmenimiz Niymet GÜRLER tarafından velilerimize yönelik Anne Baba Tutumları Semineri verilmiştir.

·         Okul Öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerimizin düzenli olarak boy kilo kontrolleri yapılmış öğretmenlerce çizelgeye işlenerek dosyalanmıştır.

·         1. Sınıf öğrencilerimize göz taramaları yapılarak görmesinde kusur tespit edilen öğrencilerimiz muayene için hekime yönlendirilmiştir.

·         Öğrencilerimizin sağlık muayenesi için aile hekimlerine yönlendirilmesi yapılmıştır.

·         Sağlıkla ilgili öğrenci kulüplerimizden Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü yıllık planına göre faaliyetlerini tamamlamıştır.

·         Kantin denetimleri aylık olarak yapılmaktadır.

YIL SONU ETKİNLİKLERİMİZ

Okul Aile Birliğimiz tarafından okulumuzda kermes düzenlendi

Sınıf Temsilcilerimizinde Anneler gününü kutlayarak gönüllerini almak istedik.

Okulumuzda düzenlenen Satranç turnuvasında

1. 3/e sınıfından emir çeven

2.AnaSınıfı ndan Elif Bağdat SÖNMEZ

3.3/D Sınıfında Beşir Efe SÖNMEZ

Ödürülerini okul müdürümüz Kubilay AKÇAMAN VERDİ

İLKOKULLARDA FİZİKSEL ETKİNLİKLERDE ÇEMBERLE İŞBİRLİĞİ Oyununda okulumuz 1/d ÖĞRENCİLERİ ÇORLU İLÇE 3. SÜ OLMUŞLARDIR

May

ALIŞVERİŞTE MATEMATİK VE MATEMATİK İLE OYUN  MATH İS EVERYWHERE PROJEMİZİN NİSAN AYI 1.HAFTA ETKİNLİKLERİ YAPILDI

E TWİNİNG PROJEMİZİN AFİŞİ yayınlandı

May

Okulumuz 1-E Sınıf öğretmeni Sinem SOMUNCUOĞLU KESKİN Etwining projesi MATH İS EVERYWHERE ile başladı. Projenin broşür ve logosu yayınlandı.